Rekenvoorbeeld

 
Uw huidig stroomverbruik (in kWh)
Geadviseerd aantal panelen
Investering
Verwachte opbrengst
kWh per jaar
Verwachte besparing
€ belastingkorting per jaar
Verwacht minimaal rendement
% per jaar (inclusief afschrijving, zonder dividend)
Verwacht totaal rendement
% per jaar (inclusief afschrijving en dividend)

Uitleg berekening:
Vul in het eerste vak uw huidige of verwachte stroomverbruik per jaar in. Om optimaal gebruik te maken van de belastingkorting, adviseren we u om voor 80% van uw jaarverbruik deel te nemen. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om minder panelen af te nemen.

Over de tijd loopt de opbrengst van zonnepanelen terug. Er is hier uitgegaan van een verwacht gemiddelde van 276 kWh/jaar voor elk paneel. In het eerste jaar, is de verwachte opbrengst 288 kWh.

De verwachte belastingteruggave is 9,12 cent/kWh. Particulieren krijgen daarbovenop nog een extra korting omdat zij geen BTW hoeven te betalen door de postcoderoosregeling. Dit rekenvoorbeeld is voor particulieren. Voor bedrijven is de belastingkorting slechts deze 9,12 cent/kWh. Op verzoek maken we graag een berekening op maat voor uw bedrijf!

Uw inleg dekt niet alleen de kosten van de installatie, maar ook bijvoorbeeld onderhoud en verzekering. Uw rendement bestaat uit de belastingkorting zoals hierboven beschreven plus een aandeel in de opbrengst die de Coöperatie ontvangt voor de verkoop van stroom aan het energiebedrijf. In het rekenvoorbeeld noemen we dit laatste deel het dividend. De hoogte van het dividend wordt jaarlijks door de ALV vastgesteld. Op grond van onze begroting wordt hier een schatting gegeven.

De opbrengst hangt onder andere af van de hoeveelheid zon en de hoogte van de energiebelasting. Het hier getoonde rekenvoorbeeld is daarom een indicatie van uw rendement. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.