Om te kunnen profiteren van goedkope zonnestroom uit de Krimpenerwaard, meld je je aan met onderstaand formulier.

Hoe gaat de procedure?
Om mee te doen met een zonnestroomproject, word je lid van de Coöperatie. Je kan je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Je hoeft nu nog niets te betalen. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, krijg je een betaalverzoek. Je aanmelding is nu nog niet juridisch bindend, maar we rekenen wel op je als je je hier aanmeldt. Wil je eerst meer informatie? Gebruik dan niet dit formulier, maar stel hier je vraag.

Hoeveel kost het om deel te nemen?
Je neemt deel met één of meer zonnepanelen. Er geldt een vaste prijs voor een paneel. Voor het eerste project is deze prijs €310. Voor dit bedrag doe je 15 jaar lang mee en tijdens deze 15 jaar zullen geen verdere kosten ontstaan. Je haalt jouw rendement uit de korting die je krijgt op de energiebelasting.

Voor hoeveel panelen schrijf ik mij in?
Ons advies is om voor maximaal 80% van je huidige jaarverbruik in te schrijven. Dit geldt ook als je al een aantal zonnepanelen hebt, maar deze niet je jaarverbruik aan stroom dekken. De verwachte opbrengst van een paneel is 266 kWh per jaar. Dit is berekend op grond van de technische specificaties van de installatie en de ligging van de panelen. De opbrengst kan van jaar tot jaar variëren afhankelijk van de hoeveelheid zon. Aan de hand van je huidige jaarverbruik kan je dus een inschatting maken hoeveel panelen voor jou nodig zijn. Je schrijft je in op een geheel aantal panelen.

Wat als mijn verbruik later wijzigt?
Je haalt jouw rendement uit een korting op de energiebelasting. Als je minder stroom gebruikt dan opwekt, wordt jouw rendement dus lager. Daarom adviseren we je om voor niet meer dan 80% van jouw huidige jaarverbruik in te schrijven. Ga je later meer verbruiken, bijvoorbeeld door van het gas te gaan? Dan kan je beter nu voor je huidige verbruik inschrijven en later deelnemen aan een volgend project voor de stroom die je extra gaat verbruiken.